Observatori de lluites i reivindicacions a la zona nord de Barcelona.

La memòria de les velles lluites com eina de transformació social.

 werrada lameri 020

Dissabte 15 de febrer es va celebrar al banc d’aliments de Ciutat Meridiana la xerrada-debat sobre la transformació social de la zona nord de Barcelona.

La xerrada va estar dedicada a recordar les lluites socials des dels moviments veïnals d’uns barris que van lluitar i lluiten per la transformació social, la dignitat del territori, la justícia social i contra l’exclusió i la marginalitat que han patit aquests barris, i que malauradament encara pateixen: atur, desnonament, pobresa, apatia social…

Es van recordar lluites pel transports públic, lluites contra l’impost de l’aigua, lluites per l’escola pública i d’altres lluites importants i reivindicacions que han sigut part de la transformació social dels barris del nord de Barcelona.

La xerrada-debat Història, Lluita i reivindicacions i la transformació dels barris, promogut per Les Veus d’Revolta, es va celebrar al Banc d’Aliments de Ciutat Meridiana, okupat a l’agost de 2013 pels veïns del barri per cobrir la necessitat d’uns veïns i veïnes  afectats per la crisi i la manca de recursos per cobrir una de les necessitats bàsiques, l’alimentació.

Montse HuguetA la Xerrada-Debat van participar veïns de la zona nord i nou barris implicats a diferents moviments socials. Les convidades Montse Huguet que va obrir l’acte amb un recital de poesia i Zaida Palet, Antonio Torrico, Fili Bravo i Cubi van ser els encarregats d’endur-nos a recordar velles lluites. El debat ho va obrir Rubén Galo de la Trobada Alternativa de Nou Barris que va explicar el model de transformació social que realitzen des de la Trobada Alternativa, i tant convidats com assistents van tenir oportunitat de valorar la transformació social a l’actualitat.

@D_Revolta

 werrada lameri 016

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s