OBSERVATORI DE MOVIMENTS SOCIALS: MONTCADA I REIXAC (II Part)

assemblees, col·lectius, entitats… (II Part)

 arran

– ARRAN –

2012

Països Catalans

Més Informació:

http://arranmontcada.blogspot.com.es/

A/e: montcada@arran.cat

http://arran.cat/

 @ArranMontcada

ARRAN neix el Juliol de 2012 de la unió de Maulets, la CAJEI i diversos col·lectius locals amb la ferma voluntat d’organitzar i mobilitzar tot el jovent independentista i revolucionari en una sola organització de joves de l’Esquerra Independentista. Neix, així , amb la convicció d’esdevenir una eina aglutinadora útil per al jovent d’arreu dels Països Catalans en la lluita per l’alliberament nacional, social i de gènere del nostre poble.

ARRAN és format per centenars de militants organitzats al voltant de 60 nuclis locals disseminats al llarg de 36 comarques d’arreu del país, fet que ens converteix en l’organització juvenil independentista més gran i forta dels Països Catalans.

Què volem?

Des d’ARRAN treballem per construir un futur digne per al jovent del nostre poble. Per aconseguir-ho organitzem la nostra lluita al voltant de tres eixos principals que ens han de permetre construir una societat lliure de tota opressió explotació :

– la independència dels Països Catalans per defensar-nos dels atacs dels Estats Espanyol i Francès que des de fa més de tres-cents anys intenten esborrar la identitat del nostre poble. Treballem per la nostra emancipació nacional per així construir un país al servei del poble treballador català.

– Reivindiquem la necessitat d’acabar amb el sistema capitalista i la seva injustícia mundial; per això apostem per la construcció del socialisme, el qual ens ha de conduir a una societat sense classes ni opressions de cap tipus.arran

– La lluita feminista contra l’opressió personal i col·lectiva que suposa per a totes les persones el sistema patriarcal basat en el domini de l’home sobre la dona i dels valors preconcebuts com a masculins per sobre de tots els altres, així com la discriminació per opció sexual o model de vida.

També considerem com a pròpies la lluita ecologista, per un habitatge i treball dignes, la lluita antifeixista, per l’educació pública i popular, l’antiracisme i la solidaritat internacionalista.

ARRAN Montcada i Reixac

El jovent de Montcada i Reixac, conscient de la falta d’un teixit social juvenil actiu i organitzat va crear l’AJMiR (Assemblea de Joves de Montcada i Reixac). Actualment  ARRAN Montcada i Reixac. Aquesta pretén ser una eina unitària dels i les joves independentistes i anticapitalistes del municipi.

Creiem en la construcció d’alternatives per aconseguir la Montcada i Reixac que mereixem: lliure, social, participativa, oberta, neta, antipatriarcal, antifeixista, ecològica, verda, crítica…

Presentació d’Arran a Montcada i Reixac

Als països Catalans, el jovent seguem ARRAN!

montcada parodia

– Montcada Paròdia –

2011

A/e: montcadaparodia@gmail.com

facebook

Montcada Paròdia són un grup de ciutadans montcadencs, alguns vinculats a col·lectius locals i d’altres a títol particular, promouen un nou moviment que, amb el nom de Montcada Paròdia, planteja l’organització d’accions de carrer, performances i altres iniciatives “per denunciar situacions d’injustícia locals i remoure consciències”, segons consta en l’escrit de presentació. El col·lectiu també vol posar-se al servei d’altres associacions que reivindiquen temes de ciutat, com el soterrament de la línia de França, la incineració a la cimentera Lafarge o les retallades en sanitat, bany popular al Rec Comtal, per tal de reforçar el seu missatge mitjançant paròdies i altres propostes originals i de caire festiu.

plataforma tracte just 

– Plataforma Soterrament Total “Tracte Just” –

A/e: soterrament.total@gmail.com

facebook

La Plataforma Soterrament Total “Tracte Just” té com objectiu el soterrament de la línia de BCN-Portbou al seu pas pel municipi de Montcada i Reixac, aconseguint així obrir espais entre barris.

sotA part de la línia de Portbou, a Montcada travessen altres línies de ferrocarrils; BCN-Manresa i BCN-Puigcerdà, i amb el cas de la línia de Puigcerdà, quan governava Cesar Arrizabalaga, també es comentava el soterrament d’aquesta línia.

Amb el cas de la línia de Portbou, s’esperava que amb la construcció de la línia d’alta velocitat (LAV) s’aconseguiria soterrar aquesta línia, però aquesta  antiga reivindicació  dels veïnat de Montcada i Reixac encara és patent ja que es van finalitzar les obres del LAV (excepte un pou de ventilació, obres en curs a principis de 2014) i la línia de Portbou encara fractura en bona part el territori de Montcada i Reixac.

LLagosta 2 (3)

– Associació La Màquia –

2011

A/e: irmandinos@hotmail.com

L’Associació La Màquia té com objectiu la defensa del medi ambient i la de divulgació del coneixement sobre l’espai del Bosc de Reixac i Vallençana, entorn natural de Serralada de Marina.

La màquia és una formació vegetal densa formada per arbustos alts i pròpia de les terres de clima mediterrani i del seu nom deriva el mot maquis, pel fet que els guerrillers de la postguerra s’amagaven entre aquesta vegetació. La Màquia és també el nom que ha decidit adoptar un grup de veïns de Vallençana-Reixac per batejar una nova entitat destinada a reivindicar els valors del seu lloc de residència, a la serralada de Marina, declarat com a espai natural protegit. Tots ells coincideixen a pensar que la ciutat viu d’esquenes al bosc i que sols l’utilitza per al lleure sense cap més implicació.

“El Besòs separa dos móns amb diferents conceptes i velocitats de desenvolupament”, explica un dels promotors de la iniciativa, Antonio Álvarez, de Ca n’Ortigosa. El 97% del bosc és propietat privada i d’aquest, un 60% pertany a grans propietaris que no resideixen al territori “i no demostren excessiu interès per uns terrenys que no els aporten rendibilitat”, apunta Álvarez. Els petits propietaris tampoc no han estat capaços d’organitzar-se en defensa d’un model de gestió de l’espai que vetlli pel compliment del pla d’ús públic del parc que, segons la Màquia, no s’aplica. “Mentre els particulars estem sotmesos a una legislació molt estricta, es toleren activitats amb gran impacte ambiental sobre les quals no hi ha cap mena de control”, explica aquest veí, que es mostra crític amb la descoordinació que sovint hi ha entre administracions i especialment amb la gestió del Consorci del Parc de la serralada: “És un ens que gasta bona part dels seus recursos en automantenir-se, que desconeix realment el que passa i té una capacitat resolutiva molt curta”.

Una de les qüestions que més preocupa la Màquia és l’impacte que causen en l’espai natural els negocis de restauració. “El trànsit de vehicles cap als dos establiments que hi ha en el sector és continu, especialment els caps de setmana i la seva oferta, amb ball i discoteca, suposa una agressió mediambiental importantíssima”, assenyala Álvarez, qui també puntualitza que la Màquia no està en contra d’aquests negocis però sí qüestiona el seu model lúdic basat, diu, en la festa. El portaveu del col·lectiu aboga per activitats respectuoses amb la natura: “Volem que es vingui al bosc caminant o en bicicleta; quanta més gent l’estimi, més serem per protegir-lo i per evitar abocaments i botellons”. Davant d’aquesta realitat, l’entitat vol obrir un debat en què participin la ciutadania i l’Ajuntament sobre com s’ha de gestionar un espai que, segons la Màquia, mai no apareix als programes electorals. “El bosc no té capacitat de regeneració, s’hi ha d’intervenir amb planificació i actuacions concretes” opina Álvarez.

Entrevista Antonio Álvarez fundador la Màquia

1797356_524312611016994_57578388_n

– Federació d’Associacions de Veïns de Montcada i Reixac (FAVMiR) –

Any de fundació 1992

Telèfon: 935648789 / Fax: 935648789

favmir@wanadoo.es

 favmir

Estafa a la Banca Montcada i Reixac

http://estafabancamontcada.blogspot.com.es/

estafa banca

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s