Observatori de Moviments Socials: Marxes de la Dignitat 22M

Marxa per la Dignitat 22M

http://marchasdeladignidad.org/

Premsa: prensa@marchasdeladignidad.org

Informació: info@marchasdeladignidad.org

Comunicació: marchasdeladignidad@gmail.com

Facebook

@Marchas22M

Marxa per la Dignitat 22M

NO AL PAGAMENT DEL DEUTE

CAP RETALLADA MÉS

FORA ELS GOVERNS DE LA TROICA

PA, FEINA I SOSTRE PER A TOTS I TOTES

El passat 22 de març van arribar a Madrid les columnes de la Marxa de la Dignitat sortides des de diferents punts de l’Estat Espanyol, per demostrar la força del poble contra la tirania de la troica, però encara els 2.500.000 de persones que van assistir a la manifestació, segons alguns mitjans, els motius de la marxa i les seves reivindicacions van quedar a un segon terme degut als altercats que van succeir, molt abans d’acabar l’acte que s’organitzava a Recoletos.

Durant aquests dies, abans i desprès del 22M, alguns mitjans de comunicació, els seus tertulians i tertulíanes, i els presentadors i presentadors dels seus Telediaris, s’han encarregat de silenciar les Marxes de la Dignitat, i continuen silenciant la gran manifestació de Madrid, l’únic que estan fent és limitar-se a bombardejar-nos amb imatges de manifestants repartint a tort i a dret, contra policies de la Municipal de Madrid, i a les Brigades de la UIP de la Policia Nacional Espanyola.

Alguns i algunes no ens sorprèn massa aquest joc brut per part dels mitjans de comunicació afins a aquesta “burrocràcia”, ja que ens queden molt recent manifestacions i concentracions amb el mateix final, on com sempre, els protagonistes són uns violents amb caputxa, i són aquests qui acaparen tot el protagonisme de la notícia, oblidant, o ignorant els mass media, el motiu que encén a la gent a sortir al carrer, o el perquè la gent arriba a mostrar-se violent davant unes persones uniformades i armats que amb la impunitat  que dóna formar part dels cossos de seguretat de l’Estat Espanyol, fan servir la violència per reprimir i colpejar manifestants que consideren un perill social, ja que ataquen al sistema, i el benestar social dels seus amos.

columnes Marxa per la Dignitat 22M

Motius de la Marxa de la Dignitat, recollits al manifest. 

El 2014 ens trobem davant d’una situació extremadament difícil, una situació límit, d’emergència social, que ens convoca a donar una resposta col·lectiva i massiva de la classe treballadora, la ciutadania i els pobles.

Milions de treballadors i treballadores es troben sense feina. Tenir unes mans per treballar, tenir una carrera acabada, disposar de la teva capacitat tant manual com intel·lectual i no trobar una feina digna és humiliant. S’està desaprofitant el talent col·lectiu d’una societat, hipotecant indefinidament el seu futur. Els treballadors i treballadores no es mereixen aquest atropellament a la nostra dignitat col·lectiva.

Centenars de milers de famílies han perdut casa seva. No hi ha res més inhumà de desallotjar una família de la seva llar, només per alimentar la voracitat insaciable d’uns banquers sense escrúpols. Banquers als que els estats serfs de la Troica alimenten a costa d’empobrir encara més a la classe treballadora ia les persones més indefenses.

Mentrestant, la patronal, aprofitant el drama de l’atur massiu, colla a la baixa dels salaris i de les condicions de treball a les persones que encara tenen una ocupació. Treballadors i treballadores que, davant la difícil situació, no poden ni tan sols qüestionar el seu paper de mers explotats/des pel capital. El sistema intenta obligar a mostrar agraïment als empresaris , convertits pel sistema en benefactors de la societat. És hora de repartir el treball i la riquesa, i que les persones treballadores puguin sentir propietàries del seu futur.

La nostra joventut no té possibilitat de forjar un projecte de vida digne amb les actuals polítiques i es veu abocada a buscar-se la vida a l’estranger com abans van fer els nostres pares i avis.

Diem no a un sistema patriarcal que ens arrossega a èpoques del passat, llevant-nos el dret a decidir sobre els nostres cossos, negant-nos la capacitat per decidir sobre si volem o no ser mares, provocant la volta a les llars per dedicar-nos a la criança.

Estem patint les polítiques executades pel govern del PP al dictat de la Troica (Fons Monetari Internacional , Banc Central Europeu i Comissió Europea), consistents en el robatori de drets i l’empobriment generalitzat de la majoria social . Aquestes polítiques que es fonamenten en el pagament d’un Deute il·legítim que no han contret els ciutadans i ciutadanes, són producte de l’especulació bancària i els excessos dels diferents governs.

Privatitzen el rendible mentre ens retallen el pressupost en salut, educació, dependència, transports públics, aigua, energia, comunicacions, serveis socials, etc.., la qual cosa redunda negativament en els nostres drets ciutadans. Riuen dels nostres majors que pateixen una enorme pèrdua del seu poder adquisitiu, mentre veuen com els seus estalvis de tota la vida estan segrestats per l’estafa bancària de les preferents i altres productes financers delictius . 

El govern del PSOE, amb el suport del PP, va modificar l’article 135 de la Constitució perquè es prioritzi el pagament del deute enfront dels drets i necessitats de les persones. El van justificar dient que havíem viscut per sobre de les nostres possibilitats i que calia ser austers i , per tant , era imperatiu retallar el dèficit . No obstant això, no hi ha hagut cap retallada a l’hora d’injectar desenes de milers de milions d’euros per salvar els bancs i especuladors. 

Estan aprofitant la crisi per retallar drets. Aquestes polítiques de retallades estan causant sofriment, pobresa, fam i fins i tot morts i tot perquè la banca i els poders econòmics segueixin tenint grans beneficis a costa de les nostres vides. 

Perquè ens han robat la llibertat. Al capitalisme li sobren les llibertats i els drets de la majoria social. És un sistema que busca exclusivament el benefici privat d’uns pocs i que ens porta inexorablement a una catàstrofe mediambiental i social d’abast incalculable. 

Per a la majoria social aquesta crisi-estafa està significant un gegantí drama humà. No obstant això, per a una insignificant minoria suposa un gran negoci. I quan es protesta, sempre obtenim la mateixa resposta: la repressió i criminalització del sindicalisme de classe i dels moviments socials. És un sistema que necessita la repressió per mantenir i que ha de ser superat amb la lluita al carrer. 

La descomposició del règim sorgit de la Constitució del 78 es fa evident a causa dels mateixos elements presents en el seu naixement, el qual va tenir lloc en contra del poble, està corroït per la corrupció i no té cap legitimitat. Els drets i llibertats ens han estat robats per afavorir els interessos d’una minoria i assegurar els seus beneficis, els mateixos que ens han portat a aquest estat d’excepció social, a força de desmantellar l’educació i la sanitat públiques, de reduir dràsticament les pensions de nostres majors, d’apoderar dels nostres habitatges i de tancar empreses, i acomiadar milers de treballadores i treballadors .

Els diferents governs se situen fora de la legalitat, converteixen en negoci els drets que tant van costar conquistar i sustenten la corrupció, un fet generalitzat però no independent del sistema econòmic, que forma part de l’estructura mateixa d’aquesta societat i és indispensable per al seu desenvolupament. Tant els corruptors com els que es deixen corrompre formen part d’aquest sistema injust de producció i distribució de la riquesa.

Cridem als pobles a exercir la seva sobirania, alçant la seva veu de baix a dalt, democràticament, per construir un procés constituent que garanteixi realment les llibertats democràtiques, el dret a decidir i els drets fonamentals de les persones.

Des de la MARXA DE LA DIGNITAT 22M, considerem que és important articular una mobilització unitària, massiva i contundent contra les polítiques que atempten contra els drets humans i la justícia social.

Una mobilització contra el pagament del deute, per l’ocupació digne, per la renda bàsica, pels drets socials, per les llibertats democràtiques, contra les retallades, la repressió i la corrupció, per una societat d’homes i dones lliures, una mobilització contra un sistema, un règim i uns governs que ens agredeixen i no ens representen .

Exigim, per tant, que es vagin. Que vagi el Govern del PP i, també, tots els governs que retallen drets socials bàsics, tots els governs que col·laboren amb les polítiques de la Troica.

Per això fem una crida a omplir de dignitat i rebel·lia la capital de l’Estat espanyol, Madrid, el 22 de Març. Aquest dia arribarem columnes de totes les latituds de la Península a Madrid i convoquem els madrilenys i madrilenyes a sortir al carrer i incorporar-se a aquesta gran mobilització de la majoria social.

Portades 22M

Noticies sobre el transcurs de la Marxa per la Dignitat #22M

mitjans de comunicació

ABC

El Mundo 

La Razón

El País

El País (Vídeo)

La Vanguardia

El Periódico

El Diario

Público

ARA

La Directa

20 Minutos

Marxa per la Dignitat 22M

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s